Stále rozmýšľate čo pod stromček? Vianoce sú skoro tu a ak nie ste fanúšikom extrémneho športu „nakupovanie darčekov v Tescu 24. doobeda“ , inšpirujte sa našimi tipmi na darčeky pre agilistov. Tieto zaujímavé knižky potešia Scrum Mastra, Product Ownera alebo vás :). Navyše sme pre vás vybrali weby, ktoré zaručujú doručenie do Vianoc a pár knižiek dostupných ako audio knihy.

Viac tipov v druhej časti tu.

 

Sila mentorovSila mentorov

Autor: Timothy Ferriss

Jazyk: slovenčina

Kde kúpiť: Martinus

Prečo: V knihe nájdete stručné taktické rady do života od osobností z rôznych oblastí, ako kurátor TEDu Chris Anderson, ikony kryptomien alebo Terry Crews. Kniha pre každého, kto sa chce niekam posunúť alebo nájsť v živote správny smer.

 

 

Konec prokrastinaceKonec prokrastinace

Autor: Petr Ludwig

Jazyk: čestina

Kde kúpiť: Martinus

Prečo: Originálny dizajn, praktické pomôcky a stručnosť! Kniha pre „ulievača“ vo vašom živote, ktorá pomôže motivovať, zbaviť sa zlých návykov a osvojiť si nové.

 

 

Pocitac v mestePočítač v meste

Autor: Miroslav Pikus

Jazyk: slovenčina

Kde kúpiť: Martinus

Prečo: Autor, IT špecialista a bývalý hacker hovorí o nebezpečí smart technológií v prostredí miest a obcí. Fungovanie technológií ako inteligentné pouličné lampy alebo odpadkové koše so senzormi – Smart city, rozoberá v kontexte celej ľudskej spoločnosti. Vieme naozaj, čo robíme?

 

 

Na spôsob Virgin

Autor: Richard Branson

Jazyk: slovenčina

Kde kúpiť: Martinus

Prečo: Ako počúvať ľudí, učiť sa od nich, smiať sa s nimi a úspešne riadiť firmu. Vtipné lekcie Richarda Bransona o podnikaní, rozprávanie o boji s konkurenciou a chybných rozhodnutiach.

 

 

Silos politics and turf warsSilo, Politics and Turf Wars: A Leadership Fable about destroying barriers that turn colleagues into competitors

Autor: Patrick Lencioni

Jayzk: angličtina

Kde kúpiť: Book depository, Amazon, audiokniha

Prečo: Autor popisuje ako organizačné silo tvorí bariéry, ktoré ničia organizácie a zabíjajú produktivitu. Príbehy podané pomocou fiktívnych spoločností sú kritikmi označované za ďalšie brilantné dielo Patricka Lencioniho v oblasti leadership.

 

 

Get your shit togetherGet Your Shit Together

Autor: Sarah Knight

Jazyk: angličtina

Kde kúpiť: Book depository, Amazon, audiokniha

Prečo: Zaujímavé podanie self-help knihy s vtipnými a inými pohľadmi na život. Pre ľudí, čo potrebujú nakopnúť alebo sa chcú zasmiať a pozrieť sa na život z inej perspektívy.

 

 

 

LiftoffLiftoff: Launching Agile Teams and Projects

Autor: Diana Larsen

Jazyk: angličtina

Kde kúpiť: Book depository, Amazon

Prečo: Ako začať s Agile v tíme so spoločným cieľom: úspešné dodanie. K tomu rozprávanie z praxe o tímoch, ktoré efektívne začali (alebo reštartovali) agilné projekty.

Prednáška od autorky: https://www.youtube.com/watch?v=Gl_QxSCeIuU

 

 

Managing for HappinessManaging for Happiness: Games, Tools, and Practices to Motivate Any Team

Autor: Jurgen Appelo

Jazyk: angličtina

Kde kúpiť: Book depository, Amazon

Prečo: Novodobá predstava o managemente – Management 3.0. Ako manažovať a motivovať ľudí tak, aby neprišli pri práci o nervy.