Dnes sa v ScrumDesku tak trochu tešíme, pretože je to práve päť rokov, čo sa nám podarilo prvým predajom dokázať, že nástroj ScrumDesk má hodnotu, za ktorú sú klienti aj ochotní zaplatiť. Produkt už bol dostupný skôr, no snažili sme si predovšetkým overiť záujem a vybudovať Minimum Viable Product agilným prístupom.

Za tých päť rokov sa mnohé zmenilo. Z malej desktopovej aplikácie napísanej počas niekoľkých nocí a pomerne rýchlo nasadenej na riadenie projektu sme prešli k väčšiemu riešeniu integrujúcemu iné aplikácie a úspešne konkurujúcemu aj produktom, ktoré mali v danej dobe nepomerne lepšiu štartovaciu čiaru. Aj vďaka vývoju sme sa oveľa rýchlejšie sami naučili Scrum a iné agilné praktiky. Všimli si ho dokonca aj také známe mená ako napr. Mike Cohn, Boris Gloger alebo Michael Vizdos.

Ďakujeme klientom, ktorí sú nám verní po všetky tie roky a dúfame, že ich už čoskoro prekvapíme ďalšou podporou. Tú máme pre vás pripravenú aj na základe intenzívnej konzultačnej činnosti, ktorá nám priniesla množstvo podnetov pre nové praktiky, ktoré v 2008 roku neboli ešte ani na svete.

Čo sme teda prežili počas tých piatich rokov? Zalistujte si s nami na časovej osi ScrumDesku…